Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، دانشگاه تبریز تنها دانشگاه ایران است که در جنگ تحمیلی توسط هواپیماهای عراقی بمباران شده و موجب عروج 22 کبوتر خونین‌بال شده و به همین جهت این دانشگاه، اسم خود را به مشهدالشهدا زینت داده است.

حمید صبری مولف و نویسنده تبریزی مولف دایرةالمعارف روابط عمومی ایران در بخشی از کتاب «یادها و خاطره‌ها» که مربوط به دوران هشت سال دفاع مقدس است، خاطرات خود را در مورد بمباران دانشگاه تبریز نوشته است که خواندن آن شاید خالی از لطف نباشد:


محل اصابت بمب در دانشگاه تبریز

چندان رغبت گرفتن مرخصی از فرمانده‌ام در لشکر روح‌الله کمیته‌های انقلاب اسلامی را نداشتم شاید فکر مرخصی اصلا به ذهنم خطور نمی‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شب بیستم دی ماه سال 1365 بود که یکی از همرزمانم آمد سراغم. در محور شلمچه جاده امام رضا(ع) گردان ادوات در این محور مستقر بود.‌ پیشنهاد داد با هم از مسیر شیراز به تبریز برویم. من هم قبول کردم و با آقا حمید قرار گذاشتیم که فردای آن روز را مرخصی بگیریم.

شب را صبح کردیم و با اجازه مسئول محور به اهواز رفتیم و در مقرر لشکر که در جاده ماهشهر قرار داشت برگه مرخصی را گرفته و با یک سواری به سمت شیراز به راه افتادیم. حدود 10 ساعت در راه بودیم و از شهرهای مختلف دو گنبدان، بهبهان و ... گذشتیم تا به شیراز رسیدیم. یک شب را در منزل یکی از دوستان به نام حاج علی‌محمد قدس‌بین که از وکلای پیشکسوت دادگستری فارس و داماد مرحوم دستغیب بود مهمان شدیم. ایشان سوره مریم را از حفظ برایمان خواندند و نهایت محبت را در حق ما کرده و در نهایت گشاده‌رویی و احترام پذیرای ما شدند.

بعد از شیراز یک روز هم در جهرم و در منزل یکی دیگر از دوستان اقامت کرده و صبح روز بعد پس از اقامه نماز صبح به تهران حرکت کردیم. فضای شهرهای مسیر حال و هوای جبهه را داشت و معلوم بود که مردم در پشت جبهه‌ها مستقیم و غیر مستقیم بیاد فرزندان رزمنده و دلاورشان در جبهه‌ها هستند.

زمان به سرعت سپری می‌شد؛ از تهران روانه تبریز شدیم و در تبریز از «حمید» همسفرم به سختی جدا شدم چون خیلی به هم عادت کرده بودیم.

شب 27 دی ماه در کوچه خرداد خیابان دانشگاه تبریز مهمان یکی از اقوام بودم. برق از ساعت هشت و سی دقیقه قطع شد و حدود یک ساعت و نیم طول کشید تا برق دوباره آمد و چند لحظه از روشن شدن اتاق ما نگذشته بود که صدای مهیبی که ناشی از غرش انفجاری بود همه جا را لرزاند و شیشه‌های ساختمان را درهم شکست. سراسیمه به حیاط خانه رفتیم. صاحبخانه خبر آورد که گویا منطقه‌ای از دانشگاه تبریز و بیمارستان امام خمینی(ره) توسط هواپیماهای عراقی بمباران شده است.

فاصله ما از محله حادثه زیاد نبود و با دوستان برای یاری رساندن به محل بمباران شده رفتیم. همه جا دود و خاک بوده و شیشه‌های اطراف غالبا شکسته شده بود و مردم منطقه سراسیمه و هراسان از خانه‌های خود بیرون آمده‌ بودند و همه به نوعی برای کمک و یاری رساندن به مجروحان در حال تکاپو و تلاش بودند.

بخشی از دانشکده فنی تبریز مورد اصابت بمب قرار گرفته و تخریب شده بود. صدای آژیر آمبولانس‌ها، بوی دود و فریادهای مردم همه و همه صحنه متاثر کننده‌ای رقم زده بود، نیروهای امدادی به سرعت رسیدند. در همان دقایق نخست عملیات امداد، پیکر مطهر چند شهید را از زیر آوار بیرون آوردند. این بمباران منجر به شهادت 22 کبوتر خونین بال شد که به ملکوت اعلی پیوستند.

بعدها مطلبی از این حادثه به دستم رسید که عینا نقل می‌کنم:

در سال 1365 که تحریم اقتصادی و تسلیحاتی فشار زیادی را بر قامت انقلاب شکوهمند اسلامی ایران وارد کرده بود، مسئولان منابع خودکفایی مصمم شدند از ظرفیت‌های موجود در استان نهایت بهره‌برداری را کرده و بخشی از نیازهای رزمندگان دلاور را با استفاده از فرصت‌های تعطیلی کارگاه‌های و کارخانجات تامین کنند. دانشکده فنی دانشگاه تبریز یکی از معدود مکان‌هایی بود که به این درخواست مسئولان نظامی لبیک گفت.

تعدادی از دانشجوهای رزمنده که به خاطر حضور مداوم در میادین نبرد از درس عقب مانده بودند و می خواستند در سنگر علم نیز پیشاپیش حرکت کنند در این عرصه نیز گوی سبقت را بربایند. این اسوه‌های ایثار از ساعت 4 بعد از ظهر تا 12 شب که وقت استراحت بود در پشت دستگاه ها قرار گرفته و خمپاره 60 و 81 تولید می‌کردند.

گویا کارها در این روز طبق روال عادی آغاز شده بود و حتی در یک و نیم ساعت قطعی برق به نماز و راز و نیاز با پرودگار خود پرداخته بودند. انگار خدای سبحان می خواست مناجات عاشقانه دوستانش را قبل از شهادت بشنود که در ساعت 10.30 شب غرش انفجار بمب همه جا را تیره و تار کرد؛ آن شب 22 تن از فرزندان دلاور و قهرمان دانشگاه تبریز به فیض عظمای شهادت نائل می‌شوند.

سجاد (ایرج) خلوتی، محسن محمدی غریبانی، رحمان قفل‌گری، مرتضی زمان‌پور، علی فصیح کجاآبادی، حمیدرضا ملکوتی خواه، علی‌رضا رضوان جو، عباس ارشدی پور، صدیار صفری، بیاضعلی اسدی فرد، سید محسن جواهری، سعید امیرخانی، مهدی امیرکاظمی، علیرضا کریمی وفایی، حسین شیرین سرندی، مرتضی جابری، فواد الدین محمودی، یعقوب اسماعیل زاده، شیرزاد شریفی، هاشم اخترشمار، عادل جعفری نویمی پور و حسین رضاپور، ساعت 22:20 شب شنبه 27 دی سال 65، در کارگاه دانشکده فنی دانشگاه تبریز بر اثر اصابت بمب رژیم عراق به شهادت رسیدند، شش نفر نیز در این حادثه جانباز شدند.

روحشان شاد و یادشان همیشه گرامی باد.

انتهای پیام/60017

منبع: فارس

کلیدواژه: سید ابراهیم رئیسی حمید صبری خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز تبریز دانشگاه تبریز بمباران فارس تبریز بمباران دانشگاه تبریز کتاب یاد ها و خاطره ها دانشگاه تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۶۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت میدان در جنگ شناختی را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسن مصلح در خطبه‌های نماز جمعه برازجان با تسلیت سالروز شهادت امام صادق علیه السلام اظهار کرد: ائمه ما (ع) زجر و مصیبتشان به خاطر این بود که دنبال حاکمیت الهی بودند؛ اگر امام صادق و امام باقر یک گوشه می‌نشستند و چند نفر دور خودشان جمع می‌کردند و فقط مسأله شرعی می‌گفتند، کسی به آنها کاری نداشت.

وی با گرامیداشت روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر بیان کرد: جمعیت هلال احمر با تربیت امدادگران جوان و با آموزش افراد متخصص و دلسوز برای مقابله با حوادث و اتفاقات احتمالی در جامعه می کوشد که اعضای جامعه را در مقابل رخدادها مصونیّت بخشیده و زمینه پیشگیری از وقایع احتمالی را بیش از پیش فراهم آورد.

امام جمعه دشتستان با اشاره به حمایت دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا از مظلومان فلسطین افزود: حوادث این روزهای دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و اعلام حمایت دانشجویان این دانشگاه‌ها از مظلومان فلسطین و انزجار از جنایات دهشتناک صهیونیست‌ها، رویدادی بی‌سابقه را رقم زده است.

وی تاکید کرد: در هر نقطه‌ای از عالم، هر نهضت و جریانی که با هدف بیداری ملّت‌ها و رهایی آنها از بندهای استثمار و استعمار قد علم کرده است، نظام‌های مستکبر جهانی در پی سرکوبی و خاموش کردن صدای این بیداری برآمده‌اند.

مصلح تصریح کرد: موضوع اصلی این دشمنان بشریت که به‌عنوان یک راهبرد اساسی از سوی آنان دنبال می‌شود، جلوگیری از شکل‌گیری این آگاهی و بیداری عمومی است زیرا اگر این بیداری شکل بگیرد منافع آنها به خطر می‌افتد.

وی با اشاره به حماسه وعده صادق تاکید کرد: حماسه‌ها، روایت فتح می‌خواهند؛ و الا چنان دستخوش تحریف می‌شوند که اصل ماجرا کاملاً تغییر ماهیت می‌دهد و یا کاملاً از حافظه‌ها محو می‌گردد. این واقعیت یکی از بزرگترین درس‌های قیام عاشورا است.

امام جمعه دشتستان افزود: امروز در فضای جنگ شناختی، وضعیت میدان را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند. حماسه وعده صادق، نه تنها از این قاعده مستثنی نیست، بلکه چون مواجهه مستقیم با طلسم حیات و شیشه عمر تمدن مادی غرب یعنی اسرائیل داشته است، بیش از سایر حماسه‌ها به روایت فتح نیازمند است.

کد خبر 6095645

دیگر خبرها

  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟
  • یک میلیون رزمنده آماده جنگ خواهند شد/ عملیات در دریای مدیترانه
  • روحانیت در دفاع از دین جان و مال را فدا می‌کند
  • اولین فرمانده گردان در تیپ ۲۷ محمدرسول الله (ص) که بود؟
  • تداوم حمله های رژیم صهیونیستی به غزه/ شماری دیگر شهید و زخمی شدند
  • معرفی برگزیدگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در تبریز
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • خطوط مقدم جبهه مقاومت به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا گسترش یافته است
  • وضعیت میدان در جنگ شناختی را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند
  • فیلم/روایت استاد دانشگاه کلمبیای آمریکا از لحظات دستگیری‌اش به دست پلیس نیویورک